lördag 29 september 2012

Rosor


 


 
 
 
 
 
Jag älskar att göra rosor, av sidenband, ett vackert tyg eller ätbara i sockerpasta spelar ingen roll. De är ju bara så vackra och dessutom inte så svåra att göra som det kan se ut som:-)

Secondhandfynd

I närheten av mina föräldrars lantställe finns en liten secondhandbutik, där jag gjort en hel del fynd. Allt till väldigt billiga priser, mellan 3-15 kronor styck har jag gett för dessa små sötnosar:

ljuslykta i keramik


mjölkkanna i glas


formar att göra munkar i


söta ljuslyktor med hjärtan

ljushållare från svenskt tenn, 3 kronor!

liten skål i glas

charmig gammal tratt

handvisp, fyndad på loppis

onsdag 26 september 2012

Hallonmacarons




Några tips som kan göra det lättare att lyckas med dina macarons:
- marängen ska vara fast innan du blandar i sockerlagen. Testa att marängen är färdig genom att vända upp och ned på bunken. Stannar marängen kvar i bunken är den klar.
- blanda smeten till den blir trögflytande och testa om den är lagom tjock genom att hälla en liten klick på ett bakplåtspapper och se om den flyter ut lagom mycket.
-spritsa ut smeten med en tyll med litet hål
-låt macaronerna stå framme på plåten i ca 1 timme så att de bildar en hinna innan du sätter in dem i ugnen.
-använd dubbla plåtar, alltså en tom plåt under plåten med macarons för att undvika att kakorna spricker

lördag 8 september 2012

Tallrikshylla








För några dagar sedan fick jag möjligheten att köpa några Matteustallrikar och ostronskålar till 30 procent rabatt (tänkt vad bra det är att ha kontakter med personalrabatt:-). Därmed hade min samling utökats och plötsligt hade jag en del tallrikar att förvara. Jag ville inte lägga dem i ett skåp där man inte kan se dem förrän de dukas med, det är dem för vackra för, och att hitta en tillräckligt stor tallrikshylla verkade nästintill omöjligt. Så fick jag idén att flytta på tavlorna vi hade ståendes i tavellister och istället ställa dit tallrikarna. Det blev jättefint! Nästan som ett konstverk i sig. Sökandet efter en stor tallrikshylla fortsätter dock och jag har kanske hittat en variant i en möbelverkstad i Barkarby, synd bara att de är så dyra...