5 dl röd mjölk
200 g smör
1,5 pkt jäst för söta degar
3 pkt saffran
2 dl socker
1/4 tsk salt
1 ägg
16 dl mjöl
Eventuellt 1 näve russin (lägg gärna russinen i blöt någon timme innan de ska i degen)
Mjöl till utbakning - tesil med mjöl att pudra på bänken
Smält smöret o värm det med mjölken till 37 grader
Smula jästen o strö över sockret
Häll över mjölkblandningen
Rör i ett ägg
Ha i saltet
Rör sedan i mjölet o knåda i maskin/för hand
Häll i russin om du vill ha det i degen o knåda en stund till
Låt jäsa i 1, 5 h
Fyllning:
100 g smör
200 g mandelmassa
1/5 dl socker
Vaniljsocker (om man vill)
Kavla ut degen o bre på smör
Sockra
Riv mandelmassa ovanpå
Rulla och skär upp i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i bullformar.
Låt jäsa 30 min - pensla med ägg o toppa med pärlsocker
250 grader 8 min