Här bloggar jag om min dotter Joline och hennes utveckling och framsteg. Jag bloggar även en del om mina andra intressen såsom smyckestillverkning, sömnad, bakning, heminredning och trädgård.
onsdag 26 september 2012
Hallonmacarons
Några tips som kan göra det lättare att lyckas med dina macarons:
- marängen ska vara fast innan du blandar i sockerlagen. Testa att marängen är färdig genom att vända upp och ned på bunken. Stannar marängen kvar i bunken är den klar.
- blanda smeten till den blir trögflytande och testa om den är lagom tjock genom att hälla en liten klick på ett bakplåtspapper och se om den flyter ut lagom mycket.
-spritsa ut smeten med en tyll med litet hål
-låt macaronerna stå framme på plåten i ca 1 timme så att de bildar en hinna innan du sätter in dem i ugnen.
-använd dubbla plåtar, alltså en tom plåt under plåten med macarons för att undvika att kakorna spricker
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar