lördag 20 oktober 2012

Banankaka



Jättesaftig och god banankaka! Ursprungsreceptet är från Leila, men jag har gjort om det lite för att passa min smak;-)

1dl socker
2dl florsocker
150g mjukt smör
3st mogna bananer
2st ägg
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel

Vispa det mjuka smöret tillsammans med socker och florsocker tills du får en vit porös kräm. Mosa bananerna och tillsätt dem tillsammans med äggen i krämen.
Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem i bananblandningen.
Klä en form med bakplåtspapper och häll ned smeten.
Grädda i 175 grader varmluft ca 40 minuter.

Jag har dekorerat kakan med grädde, kokosflingor och egengjorda blommor i sockerpasta:-)

Lycka till!

1 kommentar:

  1. Jättefin Anneli du är så bra på allt du tar dig för,
    helt otroligt.Må så gott duktiga du hälsa fam kram Veronica Wiberg

    SvaraRadera