söndag 15 december 2013

Saffranskola...och annat julgodis


 
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl (70 g) ljus sirap
  • 1/2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 kuvert (à 0,5 g) saffran

  • Gör så här.
  • Blanda alla ingredienserna i en vid, tjockbottnad kastrull.
  • Koka upp och sjud sedan över ganska svag värme tills temperaturen når
  • 120 grader eller kolan håller för kulprov. Rör regelbundet.
  • Klä under tiden en liten fyrkantig form, cirka 10x15 centimeter, med bakplåtspapper. Olja papperet lätt
  • med matolja.
  • När kolan nått rätt temperatur häller du upp den i formen. Låt kolan stelna några timmar i rumstemperatur, och skär den sedan i bitar. Lättast går det om du sköljer kniven med hett vatten och torkar av mellan varje knivtag.
  • Slå gärna in kolorna i cellofan eller bakplåtspapper.

  • Jag vek fina påsar av vitt papper och dekorerade med egna etiketter och änglar. Fina små "gå bort - julklappar".



     
     
     

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar