2 dl vispgrädde
1/2 dl (70 g) ljus sirap
1/2 dl strösocker
50 g smör
1 kuvert (à 0,5 g) saffran
Gör så här.
Blanda alla ingredienserna i en vid, tjockbottnad kastrull.
Koka upp och sjud sedan över ganska svag värme tills temperaturen når
120 grader eller kolan håller för kulprov. Rör regelbundet.
Klä under tiden en liten fyrkantig form, cirka 10x15 centimeter, med bakplåtspapper. Olja papperet lätt
med matolja.
När kolan nått rätt temperatur häller du upp den i formen. Låt kolan stelna några timmar i rumstemperatur, och skär den sedan i bitar. Lättast går det om du sköljer kniven med hett vatten och torkar av mellan varje knivtag.
Slå gärna in kolorna i cellofan eller bakplåtspapper.
Jag vek fina påsar av vitt papper och dekorerade med egna etiketter och änglar. Fina små "gå bort - julklappar".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar