torsdag 12 januari 2012

Ett år och kan följande...

Ordförråd: mamma, pappa, momo=mormor, schda=Frida , nda=Linda, tack, titta, nej, apa, , hej, dä=där, nämen!, pampa=lampa, tutte, goda=groda, bil,

Språkförståelse: Igår, lagom till sin ettårsdag idag så lärde hon sig följande: Någon frågar: Joline, hur många år är du? Joline svarar med att hålla upp ett finger. Så gulligt!
En annan fråga Joline kan svara på är: Ska vi sova? Joline snarkar och lägger huvudet på sne. Fler meningar hon förstår har jag berättat om i tidigare inlägg.
Joline älskar när man läser böcker för henne. . Hon har en favoritbok som heter "Titt-ut". Den kan hon nästan utantill, hänger med och säger titt-ut, klappar händerna m.m. på rätt ställe i boken. Hon blir arg när man känner att man läst färdigt och säger ett gnälligt nej. Då har jag oftast läst boken tre gånger, men hon är fortfarande inte nöjd. Det är jätteroligt att hon är så intresserad av böcker.

Motorik: Kan resa sig upp utan stöd på mjuka ställen som i soffan och i sängen. I badkaret reser hon sig också upp lätt när det är mycket vatten i. Det är som att hon känner på sig att det är säkrast att ställa sig upp på dessa ställen.
  I julklapp fick Joline en gåvagn som hon tycker är jätterolig att springa runt med. Joline älskar att klättra i trappan och gör det med smidighet. En mamma på Öppna förskolan kommenterade att hon tyckte Joline var så rörlig och smidig när hon skulle ta sig över kanter och klättra över saker. Troligen beror det på att hon klättrar i trappen så mycket (och att hon är liten och smärt).

Förövrigt är Joline fortfarande liten för sin ålder. Hon har storlek 68 och 74 i kläder vilket motsvarar storleken för bebisar i 6-9 månadersåldern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar