måndag 25 juni 2012

Havreplättar med banan


Dessa Havreplättar som finns med i senaste numret av tidningen Buffé är ju bara så smaskiga för både stora och små. Inte nog med att de är väldigt goda, nästan lite efterrättssmak på, så är de dessutom nyttiga! Så bra till mellanmål eller lunch för små kräsna ettåringar som Joline. Går snabbt att slänga ihop också. Ett tips är att mixa mycket havregryn på en gång och förvara i burk att ta fram nästa gång du ska göra dem här godingarna.




Recept:
3 st mogna bananer
3 st ägg
3 msk olja
2 msk flytande honung

Blanda dessa ingredienser och tillsätt sedan dessa torra ingredienser:

4 dl Havregryn, mixade till ett "mjöl"
2 tsk bakpulver
1 krm kanel
1 krm malen kardemumma
1 tsk salt

Låt stå i ca 10 minuter innan du steker små plättar av smeten. Servera gärna med färska bär och en skvätt sirap. Mums!

2 kommentarer:

  1. Åh vad gott det låter! Ska allt prova det till frukost imorgon.

    SvaraRadera
  2. Vad roligt! Återkom gärna och tala om vad du tyckte om plättarna;)

    SvaraRadera