onsdag 7 mars 2012

Cake Pops

Recept:
sockerkakssmulor
vaniljkräm
mörk choklad
strössel

Blanda sockerkakssmulorna med vaniljkrämen tills du får en konsistens som är lätt att rulla. Rulla sedan degen till bollar och ställ in i kylen till de stelnat till lagom så att du kan trä upp dem på en pinne utan att de glider av igen. Det brukar ta ca 30-60 minuter.
Smält lite choklad och doppa sedan pinnarna i chokladen och tryck i pinnarna så långt ner i kakbollarna att de hamnar i toppen av bollen utan att sticka hål på den. Låt stå i kylen en stund till. Detta är för att kakbollarna ska sitta kvar på pinnarna, chokladen blir nästan som ett klister. 
 Smält choklad och doppa bollarna i chokladen. Låt den stelna lite, men låt den fortfarande vara lite kladdig innan du stoppar ner kakbollen i strösslet.
Självklart kan man skippa pinnarna, men då blir det svårare att doppa kakbollarna i choklad.
Om man vill kan man dekorera pinnarna med sidenband!



Recept: (blir ca 8 st kakbollar)
1 paket ballerina kladdkaka vanilj
ca 50 g färskost
ca 100 g vit choklad
strössel/kokos

Mixa kakorna i matberedare. Blanda med färskosten till du får en konsistens som är lätt att rulla. Fortsätt och gör på samma sätt som jag beskrivit ovan.

Här kommer en bild på hur det ser ut när man sticker ner pinnen i kakbollen då den är doppad i lite choklad:


Ett tips är att doppa bollarna i choklad i en annan färg än innehållet. Det blir effekfullt när man tar en tugga:





Tips: cake pops är fina som "gå bort present"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar